„Discutăm de independenţa procurorilor. Când e asigurată, nu mai e bună. Deci, ce se doreşte?”

La un post de televiziune progresist şi globalist, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a avut răspunsuri clare la o serie de întrebări legate de Justiţie.

„Fac o paralelă cu spectacolul văzut în PE, Europa ne dă lecţii. A fost o negociere la sânge în LIBE şi CONT între grupurile politice.
Cred că de multe ori avem lucruri de învăţat de la UE.
La noi, secţia e aleasă de CSM, şeful secţiei tot de CSM şi nu e bine. Poate ar trebui să luăm modelul European,” a spus şeful Senatului, referindu-se la implicarea factorului politic în alegerea procurorului şef European.

Tăriceanu a mai spus că în România sunt mulţi procurori, sute de procurori „mai bine pregătiţi decât Kovesi, cu profil moral corect, cu probitate profesională”. „La Kovesi avem deficit enorm”.

Procurorii trebuie să fie şi competenţi dar şi liberi, să nu li se pună beţe în roate ca până acum, iar în cazul SIIM, rolul important l-a avut Consiliul Superior al Magistraturii.

„Discutăm de independenţa procurorilor. Când e asigurată, nu mai e bună. Deci, ce se doreşte? Înseamnă că Parchetul General controla prin diferite metode DNA, DIICOT. Procurorul general avea o grijă deosebită să le pună beţe în roate ca secţia să nu poată funcţiona. CSM a avut rolul important, a fost filtrul care a analizat propunerile şi le-a aprobat. Mi se pare că prea des se umblă cu dubla măsură,” a adăugat Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via