LIVIU DRAGNEA VREA CA ROMÂNIA SĂ FIE RESPECTATĂ

Prezent la Dâmbovița, Liviu Dragnea a vorbit despre cum PDL și PNL a distrus țara. Acesta a dat exemplu o firmă de la Satu Mare ai căror muncitori fac grevă pentru doar doi lei. Președintele social-democraților a spus că nu înțelege acest lucru. Oamenii cer un mic respect. De asemenea a cerut Ministerului Muncii ca în regim de urgență să reia legea dialogului social.

“Am fost întrebat, chiar de Ponta, când construiam programul de dezvoltare locală. Oamenii nu sunt obișnuiți cu astfel de programe, dar primarii mai vechi știu. Atunci mergeam la București cu traista de dosare, pentru alimentare cu apă, de exemplu, dar ghișeul era închis. Pe vremurile alea dacă apucam un sfert de drum și o cișmea era bine. Tot ce am gândit a fost să le unesc în unul singur, după care a început lupta să punem bani, să creăm o procedură simplă. Mi se spunea atunci că sunt proiecte mici. Adică milioanele de români de la sate reprezentau un proiect mic.

Mai spunea cineva că satele românești trebuie să rămână așa. Păi cum să facem școli, dispensare, autobuze, alimentare cu apă, asflatare? Mă întrebau de ce asfaltăm ulițe la sate. De ce nu?

Pe vremea aceea ne milogeam pentru un miliard de lei vechi pe care-l împărțeam la trei comune. Ce se întâmpla cu banii la București? Cam nimic. Azi avem un miliard două sute de milioane. Oamenii nu le văd pentru că aceste programe nu sunt spectaculoase. Dar sunt peste 25 de milioane de lei vechi doar în Dâmbovița. Ce arată asta? Că până acum nimeni nu a vrut să investească în orașele mici.

Spunea cineva de la USR să se ia toți banii de la PNDL, adică tot ce se construiește în toate satele din România să se oprească. Toți ei spun să se desființeze proprietatea. Este serios acest lucru, ei spun ce vor face dacă pun mâna pe țară. Ei vor să devenim chiriași în propria șară, muncitori pe plantație pentru alții. Tot ei au spus că vor desființa legea salarizării. Tot ei vor să anuleze și legea pensiilor, ca să facă ce? Să o readucă de unde am preluat-o noi. O țară care era deja pregătită de Cioloș ca să fie făcută cadou.

Să nu mai fie în România un lider politic care să-ți asume responsabilitatea și să nu mai dea resursele pe degeaba. Avem dreptul la colțul ăsta pe care ni l-a dat Dumnezeu”, a declarat președintele PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via