TIMMERMANS CERE ROMÂNIEI SĂ-ȘI ÎNCALCE CONSTITUȚIA

Așa ceva este impardonabil și inadmisibil. O fi Timmermans un fel de Guru al Europei, dar nu poate cere politicului să se amestece în justiție, dacă asta este gândirea europeană, ăia care urlă primii că se face și se drege, atunci, pe logica asta, Liviu Dragnea n-ar fi intervenit pentru propria persoană?

Ce a făcut, domnule, Kovesi pentru dumneavoastră personal, dar pentru Europa? Câtă muncă murdară a făcut pentru voi?

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis un avertisment pentru Guvern să nu dea OUG care să ajute ”funcționari de rang înalt” care au probleme cu justiția.

Cum spuneam, pe această gândire toți cei care sunt cercetați ar fi scăpat. Am înțeles, torționara Kovesi este un bun al Europei, foarte bine, puteți să o luați. Dar v-ați gândit, măcar o secundă, la oamenii ăia care au fost terorizați de femeia aceasta? Sau ei nu se pun? Victime colaterale?

”Independența justiției și statul de drept sunt foarte importante pentru fiecare țară din UE, reprezintă coloana vertebrală a Uniunii Europene.

Am informat Colegiul de conducere cu privire la situația din România. România trebuie să revină urgent la un proces de reformă corect și să se abțină de la orice măsuri care vor afecta legislația penală și statul de drept.

Aș vrea să avertizez România să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar și să nu dea OUG pentru a crea impunitate pentru funcționarii de rang înalt care au probleme cu legea.

Am avut mai multe convorbiri cu doamna prim-ministru în ultimele 2 luni. I-am arătat foarte clar că a vorbi de dragul vorbei nu este suficient și avem nevoie de rezultate cât mai curând. Îndeplinirea condițiilor din MCV este esențială.

Am reușit să reîncepem discuția la nivel tehnic, însă din păcate nu am putut încă să tragem concluzia că România este pe calea cea bună.”, a spus Frans Timmermans.

De asemenea, Timmermans a mai declarat că o respectă pe doamna Kovesi care este curajoasă și profesionistă.

Da, domnule, e dovadă de curaj când bagi oameni nevinovați la pușcărie și îi plimbi cu cătușe prin fața televiziunilor. Atâta curaj. Poate că, domnule, nu ar trebui să vă băgați în problemele țării noastre sau dacă tot vreți asta, măcar să trăiți o zi asuprit de doamna aceea pe care o apreciați.

În plus, domnule Timmermans, nu puteți cere să se oprească o anchetă în caz de corupție. La dumneavoastră în țară s-ar fi oprit?

Nu ne puteți încălca Constituția, încălcați-o pe a dumneavoastră dacă vreți, a noastră a fost destul batjocorită. Nu ne puteți cere încălcarea Constituției, pentru asta, în altă parte, ați fi fost judecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via