PREMIERUL: UNII POLITICIENI ROMÂNI AU VRUT SĂ ÎMPIEDICE FINANȚAREA, LA BRUXELLES

Premierul Viorica Dăncilă a participat la ceremonia de semnare a trei contracte pentru realizarea de proiecte de investiții în infrastructură, împreună cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.  Este vorba despre contractele pentru realizarea primului tronson al autostrăzii Pitești – Sibiu, cel pentru lotul 3 al centurii de sud a Capitalei, precum și cel pentru automatizarea traficului la M5 metrou. Primul-ministru a explicat că în ciuda faptului că a existat tentative ale unor politicieni români la Bruxelles pentru ca România să nu primească finanțare pentru diverse proiecte de investiții majore, guvernul pe care îl conduce a depus toate eforturile pentru ca toți pașii să fie făcuți și să nu existe nimic care să se impute statului nostru și care să fie folosit drept piedică în accesarea acestor fonduri.  

”Pentru Guvernul PSD-ALDE, 2019 este anul investițiilor și al dezvoltării României. Am asigurat în bugetul național sumele necesare pentru demararea proiectelor importante de infrastructură, așteptate de foarte mult timp de români. În același timp, folosim toate resursele financiare pe care le avem la dispoziție pentru finanțarea investițiilor de anvergură și mă refer aici, în special, la fondurile europene. (…)  Am reușit să asigurăm finanțarea europeană necesară, în pofida faptului că unii oameni politici români au încercat la Bruxelles să blocheze fondurile europene pentru acest proiect foarte important pentru Capitală și pentru România. Pentru că Centura București Sud va asigura conexiunea cu rețeaua TEN-T, respectiv coridorul IV Pan European între Autostrada A1 București – Pitești și A2 București – Constanța. Un alt proiect așteptat de bucureșteni este Magistrala 5 de Metrou, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor.

Prin semnarea contractului de proiectare şi execuţie pentru lotul 3 al autostrăzii de centură a Bucureştiului, în lungime de aproximativ 18 km, aducem mai aproape de finalizare realizarea acestui proiect, care va contribui la fluidizarea traficului din Capitală. Am reuşit să asigurăm finanţarea europeană necesară, în pofida faptului că unii oameni politici români au încercat la Bruxelles să blocheze fondurile europene pentru acest proiect foarte important pentru România. (…) Un alt proiect aşteptat de bucureşteni este Magistrala 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei-Eroilor. Prin contractul semnat astăzi se realizează sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului, ultima etapă înainte de darea în exploatare a acestei magistrale de metrou, astfel încât să poată fi dată în funcţiune până la sfârşitul anului

(…) Prin contractul semnat astăzi se realizează sistemul de siguranță și automatizare a traficului, ultima etapă înainte de darea în exploatare a acestei Magistrale de metrou, astfel încât să poată fi dată în funcțiune până la sfârșitul anului. Așa cum am urmărit ca aceste proiecte să fie deblocate, vom urmări cu mare atenție ca lucrările să fie executate cu încadrarea în termenele stabilite și la standarde înalte de calitate. Statul român este partener corect al mediului de afaceri: își achită la timp facturile, își îndeplinește obligațiile, dar nu acceptă întârzieri ale termenelor. Vă felicit, domnule ministru, pentru ceea ce faceți împreună cu echipa de la Ministerul Transporturilor! Vă îndemn să mergeți în continuare în teren, să supravegheați pe șantiere stadiul lucrărilor, pentru că România nu mai are timp de pierdut!”, a declarat Viorica Dăncilă.

Potrivit acesteia, autorităţile vor urmări cu mare atenţie ca lucrările să fie executate cu încadrarea în termenele stabilite şi la standarde înalte de calitate.
“Statul român este partener corect al mediului de afaceri, îşi achită la timp facturile, îşi îndeplineşte obligaţiile, dar nu acceptă întârzieri ale termenelor”, a subliniat şefa Guvernului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via