Conducerea Academiei Române condamnă Barometrul de Opinie Publică al României

Academia Română a dat publicității, ieri, un sondaj electoral, lucru pe care cei de la Academie nu-l pot face, moral vorbind. Rolul Academiei fiind altul decât cel de-a se amesteca în politic. Tocmai în acest sens, conducerea a transmis că Barometrul de Opinie Publică al României, care oferă informații legate de intenția de vot la alegerile europarlamentare, dar și gradul de încredere al publicului în personalități și instituții politice, nu a fost comandat de instituție.

Biroul Prezidiului Academiei Române a transmis că „a luat la cunoştinţă cu surprindere de faptul că un institut al Academiei Române – este vorba despre Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale «Ion I.C. Brătianu» – a dat publicităţii un sondaj de opinie privitor la aspecte actuale ale vieţii politice româneşti.

În comunicatul remis News.ro se mai arată: „Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română. Reamintim că instituţia noastră nu se implică în chestiuni de natură politică”.

Potrivit Barometrului de Opinie Publică al României lansat luni, peste 39% dintre români vor merge „sigur” la vot, pe 26 mai, iar PSD şi PNL au fost alese în egală măsură de aceştia, având scoruri apropiate în intenţiile de vot.

Așa cum am mai arătat, cei care au comandat acest sondaj electoral, nu numai că furnizează date false pentru a gâdila urechile cui trebuie, dar nici nu au voie, moral, să se implice în politic. Dar cum moralul nu e și ilegal, iată că mai scapă și astfel de lucruri. Cu toate că Prezidiul Academiei Române se dezice de acest sondaj, Institutul care l-a făcut se află, totuși, sub patronajul acestora, iar ceva reguli s-ar impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via