Dăncilă: Pentru mine Timmermans este o dezamăgire

Aflată într-o vizită de lucru la Ploiești, Viorica Dăncilă a fost chestionată despre scrisoarea pe care a trimis-o Frans Timmermans, scrisoare în care spune că va sancționa România și va activa articolul 7, ceea ce ar însemna că România nu o să mai aibă drept de vot în Parlamentul European.

Premierul României și-ar fi dorit ca românii să fie tratați corect și respectați de cei din Uniunea Europeană. Tocmai de aceea, premierul se arată dezamăgit de Timmermans.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, miercuri, la Ploieşti, dacă a răspuns la scrisoarea trimisă de Frans Timmermans şi a răspuns că încă nu.

”Nu am răspuns încă domnului Frans Timmermans, dar pentru mine există o dezamăgire. Este pentru prima dată, iar în 9 ani cât am stat la Bruxelles în calitate de europarlamentar am văzut multe Comisii Europene, dar mie mi se pare că acum se acţionează politic. În momentul în care mai sunt două săptămâni până la alegeri, să trimiţi o astfel de scrisoare Guvernului României mi se pare nepotrivit”, a spus Dăncilă.

Aceasta a explicat că ”Guvernul României nu a luat nicio decizie pe justiţie, deci nu i se poate imputa că a luat o decizie legată de ce se reproşează în scrisoare”.

”Al doilea lucru, Parlamentul României este legislativul, este ales prin votul cetăţenilor, este dreptul Parlamentului României să legifereze şi asta a făcut, iar ca să ceri Guvernului să intervină pe legi pe care le-a dat Parlamentul iar nu se poate pentru că ştim că trebuie să avem separarea puterilor în stat”, a mai afirmat Dăncilă, susţinând că i se pare ”periculos” că Timmermans a vorbit despre activarea articolului 7.

Premierul a spus că ar trebui să existe un mecanism unitar pentru toate statele membre.

”Tocmai vorbeam de dublul standard şi vedem că acesta se încearcă să fie aplicat din nou. Am să îi răspund domnului Timmermans şi o să cer ca ţara mea şi românii din această ţară să fie trataţi în mod corect şi să fie respectaţi ca şi ceilalţi cetăţeni din Uniunea Europeană. Mi se pare o abordare care nu este corectă”, a mai declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via