Ludovic Orban vrea să epureze sufletul românesc

Sufletul românesc s-a clădit în mii de ani ca valoare şi unicitate, pentru a veni acum Ludovic Orban şi, de dragul unor voturi, să spună că trebuie schimbat.

Liderul PNL a declarat că susţine scoaterea baladei “Mioriţa” din programa şcolară.

“Nu numai fatalismul care există şi faptul că un om, deşi este înştiinţat că o să i se întâmple ceva rău, nu face nimic, mai sunt şi alte lucruri care nu cad. (…) Sunt nişte chestiuni acolo care intră în subconştientul copilului care învaţă această poezie (…), care reflectă o mentalitate contrară unei societăţi care trebuie să evolueze, care trebuie să se dezvolte, care trebuie să bată cărări nebătute, trebuie să recupereze trecutul pe care l-a moştenit nu din cauza noastră”, a afirmat Ludovic Orban.

De ce nu le cere Orban francezilor să scoată din lineratură Cântecul lui Roland, sau nemţilor să renunţe la Cântecul Nibelungilor pe motiv să sunt prea agresive ?

Pe linia pe care a plecat, liberalul şef nu mai are mult şi propune spre epurare toată cultura română.

Una peste alta este foarte clar că domnul Orban a rămas cu ceva sechele după ce a fost nevoit să învețe toată balada, care, pentru știința dânsului nu este chiar o poezie, dar una e una, alta e alta și domnul Orban a rămas atât de șocat că balada populară românească, clar, nu l-a lăsat să doarmă noapte. Așa că tot ceea ce nu ne convine, trebuie șters din memoria colectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via