Ursula von der Leyen, un nou mecanism MCV

Ursula von der Leyen a susținut un discurs în Parlamentul European, înaintea votului în urma căruia ar urma să fie numită președintele Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a vorbit despre statul de drept, a precizat că nu va face niciun compromis și a propus un alt mecanism pentru sprijinirea statului de drept.

„Continentul nostru european a trecut prin perioadele cele mai obscure când am fost conduși de dictatori și când statul de drept nu a fost respectat. Timp de secole europenii s-au luptat puternic pentru libertatea și independența lor iar statul de drept este instrumentul cel mai puternic pe care îl avem la dispoziție pentru a lupta pentru aceste libertăți și a-i proteja pe cei mai vulnerabili.

Nu va exista niciun compromis în ceea ce privește libertatea statului de drept. Mă voi asigura că vom foloi pe deplin setul de instrumente la nivel european. Sprijin și un mecanism european privind statul de drept. Nu e o alternativă la instrumentele pe care le avem ci un instrument suplimentar. Comisia va fi gardiana independentă a tratatelor. Justiția va apăra statul de drept de fiecare dată când este atacat. Statul de drept este universal, se aplică tuturor”, a precizat Ursula von der Leyen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via