În plin scandal STS face licitație pentru telefoane mobile

După ce Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit să modernizeze dispeceratul 112 cu echipamente performante de tip Advanced Mobile Location, care permit localizare cu precizie de câțiva metri, aceștia au lansat o licitație deschisă pentru achiziționare a 3.000 de telefoane inteligente.

Contractul, cu o valoare estimată la peste 2,01 milioane de lei, va fi finanţat din fonduri bugetare. Preţul unitar pe aparat este de aproximativ 700 de lei. Totul după ce în luna mai, STS a mai lansat o licitaţie de peste 5,5 milioane de euro pentru achiziţia de laptop-uri şi desktop-uri. În ambele cazuri, STS spune că este nevoie de înlocuirea terminalelor defecte sau uzate.

În tot acest timp, licitaţia organizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru modernizarea sistemului IT al numărului unic de urgenţă 112 cu soluţia AML, care ar fi permis şi salvarea ultimei victime a ucigaşului în serie Gheorghe Dincă, Alexandra Măceşanu, bate pasul pe loc după ce a ajuns pe masa Curţii de Apel Bucureşti, după mai multe contestaţii la CNSC şi o plângere penală la DNA. Un consorţiu de firme condus de Omnilogic (având în spate americanii de la Avaya), a căror ofertă a fost descalificată, a contestat în instanţă în data de 17 iulie rezultatele atribuirii contractului de peste 184,7 milioane de lei. În cadrul acestei licitaţii, câştigători au fost desemnaţi Orange România, care a depus ofertă în asociere cu francezii de la Atos Convergence Creators, şi având ca subcontractanţi pe: Felix Telecom, Atos Spain SA, Radcom şi Greensoft.

Cel mai grav este că cei de la STS nu au nici cea mai mică formă de empatie față de victimele care apelează zilnic la 112. Ceea ce ne face să ne întrebăm, oare câți oameni, de-a lungul timpului, au apelat la numărul scurt și au dispărut în neant?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via