Niciun lider politic nu s-a arătat dornic de-a se alătura ministrului de Interne în cazul de la Caracal

De ce tac liderii politici?

Acesta ar fi un bun prilej ca cei din Pro România, PLUS, Minus, USR, UDMR, de ce nu, să fie solidari cu populația. Cu prostimea, cum spun ei. Măcar să se prefacă a fi interesați de ce s-a întâmplat la Caracal. Niciunul dintre aceștia nu s-a dus lângă cei din PSD, uitând de lupta politică, să dea vreo soluție. Despre PNL nu vorbim în acest caz, ei oricum sunt mai boemi…

Cu Werner ne-am lămurit

E drept, Iohannis a dat o declarație de presă la Cotroceni, apoi, așa cum îi stă bine, și fără a se dezice, și-a văzut de treburile lui. Inclusiv CSAT-ul, chiar dacă premierul l-a cerut mai devreme, președintele nu l-a putut amâna, pentru că-l aștepta prima Georgetă a țării la Neptun.

Până aici ne-am lămurit. De atunci, Iohannis tace. Are alte treburi. Câteva crime și traficul de minore nu-l agită. Sau e agitat și nu dorește să arate?

Cum de la președinte nu aveam pretenții, de la ceilalți lideri politici am fi așteptat niște declarații.

Singurul vocal a fost Traian Băsescu, care, supărat că nu a fost și el în primul rând să tragă ceva foloase electorale, dă în Cumpănașu că își face reclamă pe dispariția propriei nepoate. Adevărat că domnul Cumpănașu a ieșit să sprijine DNA, la un momentdat, dar tot DNA i-a răpit și nepoata, iar sângele apă nu se face.

De ce tac Ponta, Barna și Cioloș?

Ponta, Barna și Cioloș le au pe ale lor. Au auzit tangențial că e ceva zarvă prin țară, dar e luna concediilor și nu vor să-și strice dispoziția. Nici crima, dacă e vorba despre așa ceva, nici traficul de minore, nu pare să-i scoată din discursul lor clasic, desigur, plăcuța suedeză.

Nimeni nu vine cu vreo soluție adevărată, pentru că nimeni nu vrea să-și piardă electoratul din cauza acestui caz. Doar PSD se implică, nu pentru că ar fi la Guvernare, pentru că e uman să încerci să afli adevărul.

Nu ne mai putem lăsa copiii să fie luați din țară. Târâți cu procurorii pentru a fi duși în SUA – să nu uităm nici de Sorina, despre care, după cum s-a observat, nu se mai aude mare lucru. Dar cel mai rău e faptul că tinerii noștrii – tineri deștepți, frumoși. cu rezultate bune la învățătură, dar săraci, dispar din țară.

Pepiniera de la Caracal nu este singura din țară. Acolo s-a spart buba pentru că un copil a avut suficient curaj să sune la 112.

Fără a specula, pentru că nu știm dacă fetele sunt moarte sau duse cine știe unde, ne întrebăm cu îngrijorare, la câți lideri politici sunt în țara asta, chiar niciunul nu vrea să se implice efectiv? Da, să se ducă la ministrul de Interne și să ajute, dezinteresat, fără scop electoral, fără să urle că a eșuat guvernarea și fără să politizeze cazul?

Nu, nu se poate, pentru că le este frică că vor fi taxați de electorat dacă cumva dau greș, dar așteaptă, frecându-și mâinile, să dea greș cei care acum se zbat să afle ce se întâmplă.

Din păcate, atunci când e vorba de crimă, viol, copii răpiți, unitatea noastră nu se vede nici la nivel de stradă, nu am putea avea pretenții la nivelul politicienilor. Am uitat să avem empatie, să rezonăm cu părinții victimelor și să ajutăm, mai ales dacă putem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via