Cazul Alexandrei a șocat Europa

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a făcut publice înregistrările dintre Alexandra Măceșanu și dispecerul de la 112. Sassol a spus că Europa este șocată și că fata nu a cerut doar ajutorul poliției și al României, ci și al Europei.

Președintele Parlamentului European a reacționat în cazul crimelor din Caracal. David Sassoli susține că Europa este șocată de neputința serviciului 112 care nu a putut acționa eficient la apelurile Alexandrei Măceșanu în lupta disperată de a scăpa din mâinile lui Gheorghe Dincă.

”Apelul Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, în zadar la serviciile de urgență a întristat și a șocat toată Europa. Trebuie să avem politicile mai eficiente împotriva violenței împotriva femeilor și trebuie să fie în centrul tuturor eforturilor noastre politice și instituționale”.

„Să auzi vocea Alexandrei Măceșanu, în vârstă de 15 ani, care cere în zadar ajutor la numărul de urgență, doare și îngrozește nu numai România, ci întreaga Europă. Adoptarea unor politici mai eficiente contra violenței împotriva femeilor va trebui să fie mai mult în centrul acțiunii politice și instituționale europene. În numele Alexandrei și al tuturor victimelor!”, a transmis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via