Iohannis devine pe zi ce trece mai penibil

Trei, Doamne, și toți trei!….

Rând pe rând, oamenii politici, se anunță la mitingul care are loc în Piața Universității. Mitingul care marchează un an de zile de la 10 august 2018, atunci când am avut de-a face cu un miting violent.

Primul care a apărut printre protestatari, dând startul semnăturilor pentru prezidențiale, a fost Klaus Iohannis care, desigur, vrând să pară un Traian Băsescu extrem de nereușit, a făcut ce știe el mai bine, a explicat cum a eșuat guvernarea PSD.

Cea mai mare reușită a lui Iohannis a fost aceea că a reușit să strângă în jurul său vreo 100 de oameni, desigur, un sfert dintre ei fiind nelipsiții PNL-iști, printre care și Ludovic Orban și Rareș Bogdan.

”Vă mulţumesc foarte frumos că aţi venit, sper să obţinem numărul suficient de semnături. PNL este foarte, foarte hotărât să facă o acţiune ca lumea şi cred, cel puţin aşa mi-a spus conducerea partidului, că ajungem cel puţin la numărul de semnături din 2014. Şi astăzi este prima acţiune. Daţi-mi voie să vă mulţumesc vouă, celor prezenţi, pentru toţi cei care vor semna pentru candidatura mea.

Astăzi sunt în Piaţa Universităţii împreună cu voi şi mă bucur foarte mult că suntem cu toţii împreună aici (n.r. întrebat dacă merge în Piața Victoriei).”, a spus Klaus Iohannis.

Ceea ce este ridicol. Mitingul nu s-a făcut pentru a strânge Iohannis semnături, dar, președintele, fără a avea vreun consilier prea inteligent, face ce crede că ar fi făcut și Traian Băsescu, doar că acea carismă robotică a lui Iohannis nu o va bate niciodată carisma de cartier a lui Traian Băsescu.

Iohannis nu numai că a devenit penibil, dacă se putea mai mult, dar a și confiscat mitingul celor care au alte cereri decât ale președintelui și care s-au adunat în Piața Universității cu un scop.

Iohannis știe că acest miting, dincolo de semnificația sa oficială este și unul de susținere al USR. Dar cum președintele se ghidează după zicala că în dragoste și în război totul e permis, chiar și să fii penibil, nu s-a putut da la o parte.

Una peste alta, nu doar că și-a ales un miting slab, unde abia s-au adunat o mână de oameni, dar nici nu a izbucnit vreo încântare printre manifestanți la vederea președintelui. Probabil că lucrurile vor sta altfel atunci când în Piață o să apară Dan Barna care și-a anunțat participarea.

Cât despre Iohannis, cu cât devine mai penibil, cu atât le dă altora posibilitatea să-i ia fața, ceea ce Traian Băsescu nu ar fi făcut niciodată. Așa că domnule președinte, mai studiați înainte de-a încerca să copiați. Iar piața e a oamenilor, nu a politicienilor. Campania electorală pe care ați început-o astăzi este PENIBILĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via