Pe sistemul “Dragă, Stolo!” începe victimizarea celor de la ALDE

Poate că la prima vedere nu pare, dar ALDE face tot posibilul să se victimizeze prin acțiuni ilogice, acțiuni care au la bază creșterea în procentaj a acestora. Doar că ce e la 4%, poate să se ducă la un maxim de 6% sau să dispară depe scena politică.

Victimizarea celor de la ALDE a început, nu chiar pe față, imediat după alegerile europarlamentare, când aceștia, în neputința lor de-a atinge pragul electoral au început să șușotească pe la colțuri că au plătit greșelile PSD. De parcă ei nu ar fi fost acolo și nu ar fi susținut ce s-a întâmplat. Acum, ca niște femei de moravuri ușoare, dar virgine, arată cu degetul spre cei care, până la urmă, le-au dat o șansă să guverneze. Pentru că domnul Tăriceanu ar trebui să fie perfect conștient că Daniel constantin, fostul său coleg, acum membru Pro România, se va pune în unghii, dacă va fi cazul, iar ALDE nu o să mai ajungă la guvernare decât, poate, dacă PSD decide să intre în opoziție și să-i lase pe aceștia să conducă țara.

Majoritatea PSD-istă, a crezut că ALDE își va asuma răspunderea până la capăt, doar că aceștia văzând barca că se scufundă au părăsit-o primii, crezând astfel că pentru ei lucrurile se vor schimba în bine. Nimic mai fals. Cine părăsește ambarcațiunea este doar un trădător în ochii oamenilor.

Călin Popescu Tăriceanu ar fi trebuit să rămână, ca secund de căpitan, până la capăt, să se gândească că țara trebuie condusă și să nu arunce România într-un alt haos politic.

În aceste condiții se vede clar cine nu părăsește nava, cine are curaj să meargă până la capăt indiferent de consecințe. Astfel, Viorica Dăncilă, dovedește din nou că este mai curajoasă decât bărbații noștri politici și că îi pasă de oamenii din țara asta.

De acum încolo, media ne va prezenta o victimizare a la Băsescu, doar că Tăriceanu nu e Băsescu și nici șanse prea mari să atingă pragul electoral nu prea mai sunt. Dar lașitatea primează chiar și în politică. Mai bine la adăpost decât în bătaia publicului. În felul ăsta, speră ALDE, poate că oamenii uită de coaliția din care au făcut parte și le vor da câteva voturi în plus. Doar că oamenii au capacitatea de-a uita de tot și riscul de-a nu mai face nici 4% este destul de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via