Iohannis respinge tot pentru a fi dandy în fața fanilor

Sigur că pentru majoritatea era clar că Dana Gârbovan îl sperie teribil pe președintele Iohannis. Așa cum era aproape sigur că Iohannis, aflat în campanie electorală încă din ianuarie, nu ar fi putut să accepte propunerile Vioricăi Dăncilă, pentru că, desigur, și-ar fi pierdut fanii care, fără să știe nici ei de ce, urăsc tot ce înseamnă PSD.

Desigur, Iohannis, într-o formă de zile mari, chiar dacă nu s-ar fi zis din vocea lui, și cu o plăcere aproape sadică, a respins tot. Dar tot. Acum are ocazia să pună tunurile pe Guvern și să rămână singurel. Doar că nu a luat-o în calcul pe doamna Dăncilă, având tot timpul impulsul de-a o desconsidera. Doar că s-ar putea să fie un joc pierdut al lui Iohannis, pentru că Viorica Dăncilă e mai bătăioasă decât mulți așa ziși bărbați ai politicii românești.

“Resping în integralitate remanierea inițiată de premier, propunerile pentru posturile de miniștri sunt inacceptabile. PSD și ALDE, deopotrivă, sunt vinovate pentru eșecul acestei guvernări, iar încercările ALDE de a se spăla acum pe mâini sunt ridicole. Solicit Guvernului să declanșeze procedura prin care să se prezinte în fața Parlamentului pentru o nouă confirmare. Dacă Guvernul nu va obține votul Parlamentului, îi asigur pe români că există soluții corecte, democratice și constituționale, pentru ca România să nu intre în criză. Nu voi permite PSD să își bată joc de România și de români!” 

Și, așa cum spuneam, are Iohannis soluții, dar de-a băga țara în criză nu de-a o scoate. Și dacă vă întrebați care e scopul, ei bine, tocmai acesta. Nu lasă PSD să-și bată joc de România pentru că vrea să o facă el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via