Eugen Teodorovici demontează un fake news

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a demontat fake news-ul care circulă pe anumite site-uri anonime. Așa zișii ziariști consideră că ministrul Finanțelor, prin sistemul ANAF, vrea să controleze românii din Diaspora, dar și să le ia banii indiferent dacă stau sau nu în țară.

“M-aş bucura să nu mai existe acea mică parte a mediei care să interpreteze greşit astfel de măsuri care se află în toate statele europene civilizate. Sunt practici europene pe care şi noi le aplicăm în România. A fost aceeaşi tactică de a dezinforma românii, mai ales pe cei din afara țării, cum a fost şi în cazul acelei directive europene care trebuia transpusă în România, cu sume de bani trimise în ţară. Românilor li s-a spus, într-un mod eronat şi total mincinos, că cineva doreşte să impoziteze acele sume trimise în ţară. Este o obligaţie europeană pentru ca, în cazul acelor sume, peste un anumit prag, să fie menţionată provenienţa pentru a evita activităţi de terorism sau alte astfel de activităţi”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ieri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat o simplificare a relaţiei cu ANAF în urma căreia românii din țară și din străinătate își pot verifica electronic o serie de documente fiscale. Aceștia vor putea accesa în Spaţiul Privat Virtual (SPV) declaraţii de înregistrare fiscale, evidenţa creanţelor fiscale, notificări sau certificate de rezidenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via