Nici cei care vor să voteze moțiunea nu au văzut textul

PNL amenință cu moțiune de cenzură pentru picarea Guvernului.

Imediat după plecarea celor de la ALDE din Guvernul României, opoziția s-a gândit că este momentul să dea, din nou, cu moțiunea de cenzură. Lucru care a fost salutat de celelalte partide, de asemenea, aflate în opoziție. Doar că, până astăzi, nimeni nu a văzut textul moțiunii, nici Victor Ponta, nici Tăriceanu, nici USR sau PLUS.

În acest context, fostul premier, Victor Ponta, a făcut și câteva afirmații.

Întrebat ce vor face parlamentarii PRO România în privinţa moţiunii de cenzură, el a spus că doreşte mai întâi să vadă documentul.

“Să o vedem. Nu o să vă spun niciodată că fac ceva ce nu văd. (…) Ce să semnez? Că n-am nicio hârtie în faţă. (…) E pe drum, la noi nu a ajuns. Nu am văzut textul. Primul lucru – vrem să vedem dacă toată lumea joacă corect. Eu, de exemplu, cred că domnul Băsescu are un blat cu Viorica Dăncilă. Cum a reuşit la Senat să vedem dacă îi lasă pe deputaţi să semneze şi să voteze moţiunea, că Băsescu are blatul cu Dăncilă şi probabil că nu îi lasă. După, sigur, împreună cu cei de la ALDE o să formulăm un punct de vedere. Nu susţinem Guvernul actual. (…) Cred în continuare că trebuie să insistăm ca doamna Dăncilă să vină să ceară votul în Parlament”, a susţinut liderul PRO România. 

Din câte se pare și Andrei Gerea, unul dintre liderii ALDE, a spus că nu poate vorbi despre ce va vota sau nu atâta timp cât nu există un text, pentru că cei din ALDE nu pot vota fără să știe exact care sunt condițiile impuse de PNL.

Până în acest moment PNL stă bine, probabil că iar va redacta un text pe genunchi pentru a fi corectat la prima citire din Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via