De ce trag liberalii de moțiune?

Cu toate că au pierdut startul depunerii moțiunii de cenzură, Orban vrea ca parlamentarii PNL să nu mai absenteze de la nicio ședință a Parlamentului până pe 20 octombrie. De fapt nu este dorința menestrelului, este ordin. Și dacă-i ordin cu plăcere, oamenii au început să caute prin textele de lege pentru a depune o moțiune cum se cuvine.

Se pare că primul menestrel al țării le-a cerut parlamentarilor liberali să se mobilizeze și să strângă semnături pentru depunerea moțiunii. Întrebarea venind firesc: ce au făcut până acum? Desigur că văzut din afara politicului pare că PNL nu prea și-ar dori cu adevărat să ajungă la guvernare, nu acum când jocul acesta le-ar putea lua din voturile populare. Desigur că susținătorii PNL ar putea să își pună întrebări, pentru că, până acum, liberalii doar au dat din gură.

De asemenea, liderul PNL le-a spus liberalilor că moțiunea de cenzură va fi depusă, cel mai probabil, la sfârșitul lunii septembrie sau chiar începutul lunii octombrie pentru a avea timp să adune semnăturile.

Ceea ce vor cu adevărat liberalii este ca dezbaterile pe moțiune să ajungă cât mai aproape de campania electorală, pentru a i se atribui succesul lui Iohannis, chiar dacă Iohannis are succes doar în Germania. Surse din PNL ne-au explicat că motivul real al întârzierii este faptul că liberalii doresc să ducă dezbaterile pe moțiune cât mai aproape de campania electorală pentru alegerile prezidențiale, iar succesul să-i fie atribuit lui Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via