Strategia națională pentru sănătatea românilor

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, că a fost aprobat proiectul de elaborare a unei strategii privind vaccinarea. Proiectul are o valoare de 21 de milioane de lei.

“Am anunţat luna trecută, a fost aprobat un proiect pe care Ministerul Sănătăţii l-a depus spre finanţare, un proiect în valoare de 21 de milioane de lei, prin care practic vom elabora această strategie pentru vaccinare, dar avem şi 21 de judeţe ca şi centre pilot pentru achiziţia unor depozite de frig, pentru pregătirea practic a Direcţiilor de Sănătate Publică spre a promova şi a face în condiţii bune acest proces.Eu sunt adepta strategiilor lansate cu buget, adică în momentul în care pornim aplicarea acestei strategii să ştim foarte bine ce avem de făcut. Am lansat strategia pentru hepatite, urmează luna viitoare să lansăm planul naţional de cancer, strategia naţională pentru vaccinare va fi lansată odată cu finalizarea implementării acestui proiect. Avem pe site-ul Ministerului Sănătăţii în transparenţă decizională strategia pentru HIV-SIDA, dar o vom lansa în momentul în care eu, personal, voi fi convinsă că fiecare acţiune de acolo este bugetată, deci vom putea implementa această strategie”, a precizat Sorina Pintea.

Anul trecut s-au achiziţionat 1.300.000 de doze de vaccin antigripal trivalent cu 15 milioane de lei, iar anul acesta au fost achiziţionate 1.500.000 de doze de vaccinuri la 45 de milioane de lei, vaccin tetravalent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via