Președintele Iohannis și carnagiul din Ialomița. Legături incredibile

După ce Klaus Iohannis a ieșit public și a dat vina pe PSD pentru carnagiul din Ialomița, invocând lipsa infrastructurii rutiere a României, uitând că mai bine de 9 ani la putere a fost chiar dreapta care, dacă și-ar fi dat interesul, ar fi făcut infrastructura, așa cum spune Iohannis, iată că cei de la Bugetul.ro au făcut o descoperire majoră.

Cu toate că se aflase încă din primele ore că firma de transport îi aparține unui membru PNL, până acum nimeni nu a făcut o legătură între acesta și Klaus Iohannis care, desigur dă vină pe oricine. Cu siguranță că șoferul este de vină, pentru că locul unde s-a petrecut accidentul nu este unul fără infrastructură rutieră. Dar de aici până la a da vina pe PSD sau chiar pe PNL este cale lungă.

Astfel o parte a media a și semnalat că dincolo de absurdul afirmației în sine, aceasta a fost chiar împotriva intereselor opoziției de azi și ale PNL. Asta pentru că, fără să vrea, președintele le-a amintit tuturor că din aproximativ 30 de ani, timp de 25 de ani la Ministerul Transporturilor s-au aflat miniștri ai partidelor de dreapta și chiar mai mulți liberali, printre care și însuși Ludovic Orban, preferatul premier al lui Klaus Iohannis.

Iată ce dezvăluie Bugetul.ro:

Graba președintelui pentru un atac electoral asupra PSD are un și mai mare efect de bumerang asupra sa, nu doar asupra PNL. Astfel,  legăturile lui Klaus Iohannis cu acest caz nu se limitează doar la atacuri politice, președintele având, de-a lungul timpului, relații apropiate chiar cu patronul firmei de transport în proprietatea căreia se afla TIR-ul care a provocat accidentul rutier. Este vorba despre Marinică Cazacu, fostul președinte PNL Ialomița, care în 2008 a fost trimis în judecată de DNA pentru afaceri ilegale cu retrocedări de terenuri, pagubele aduse statului fiind de peste 6 milioane de euro. În 2016, acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit surselor noastre, Marinică Cazacu, fost parlamentar și prefect de Ialomița, controlează firma de transport Bob TRANS prin intermediul surorii sale, care apare în acte ca acționar unic al societății.

Având în vedere legăturile directe cei doi, credibilitatea declarațiilor președintelui, prin care încearcă să arunce vina asupra Guvernului pentru tragedia din Ialomița, ridică serioase semne de întrebare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via