Ce spune de fapt MCV-ul? România trebuie să fie condusă de securitate

Cine spune că Europa este un mecanism democratic, ori nu a știut să citească MCV-ul, ori nu l-a înțeles, ori a fost ticălos și nu i-a păsat. După ce s-au edificat, reprezentanții judecătorilor au tras un semnal de alarmă în privința raportului MCV publicat pentru România.

Astfel, membrii Asociației Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului spun că raportul MCV are, printre recomandările pentru autorități, transformarea României din „democrație” în „securocrație”, în care serviciile de informații ar trebui să supravegheze și mai atent cetățenii.

„Raportul MCV privind România, publicat de Comisia Europeană pe 22 octombrie 2019, dovedește, o dată în plus, atât subiectivismul și prejudecățile experților europeni, cât și disprețul acestora pentru respectarea drepturilor fundamentale ale românilor de către instituțiile de represiune ale statului român.

Pentru cei care nu sunt familiari cu termenul, “securocrație” (mai cunoscut și sub numele de “securitocrație” sau “counter-intelligence state”) se referă la statul în care serviciile de informații penetrează și împânzesc toate instituțiile din societate, inclusiv armata.”, arată reprezentanții judecătorilor într-un comunicat de presă.

Concret, arată magistrații, Comisia Europeană îndeamnă autoritățile române să reinstaureze un stat totalitar, sub pretextul luptei împotriva terorismului și a criminalității informatice.

„Ceea ce Comisia Europeană recomandă este reimplementarea a ceva ce a fost declarat neconstituțional, deoarece exact sub pretextul luptei cu terorismul, cu criminalitatea informatică și sub pretextul apărării securității naționale, serviciile secrete din România s-au implicat nelegal în administrarea justiției, astfel cum a constatat CCR.

Această recomandare adresată României, care a avut unul dintre cele mai opresive regimuri comuniste din Europa de Est, denotă ignoranța Comisiei Europene față de represiunea comunistă din România și disprețul acesteia față de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor.”, spun magistrații din cadrul Asociației Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului.

Trăiască SRI și Comisia Europeană!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share via